sreda, 24. december 2008

Božično vzdušje

Se začne z dišečim vonjem po potici...če bi bilo tako preprosto...

Sestra Vendelina je sicer zakon, samo vseeno pa si je potrebno kakšno stvar zapomniti. Kje me je neslo??? Hmm... Včeraj nisva kupila dovolj lešnikov (ah, to je malenkost...) in ruma...

Napaka št.1
No, najprej sem naredila testo, ga pokrila in dala vzhajat...joj, stopljeno maslo sem pozabila dodati!!

Napaka št.2
Ko sem potico že zavila in spet dala vzhajat, sem jo pozabila premazat z jajcem, zato sem jo morala vzeti iz pečice...Grrrr...

Napaka št.3 (dobro, da je zadnja)
Ko potica zarumeni, zmanjšaj temperaturo (jaz sem seveda delala še miljon drugih stvari, pa sem spet malo pozabila). Spomnil me je vonj po zažganem.




No, ja, potica (moja prva peka - v življenju) je vseeno kar dobro uspela. Gašper pravi, da drugo leto sigurno ne bo tako dobra. :)





Se nadaljuje s postavljanjem smrečice...


Smrečico sva najprej seveda morala kupiti (včeraj - ja, gužvala sva se...). Skratka, smrekce so prodali že v Rutarju; v Obiju nama niso bile všeč, pa še drage so bile; v Merkurju so imeli samo še zadnje 3 razstavljene (dve predragi in preglomazni, tretja preveč okostenela - kot da bi ji že polovico iglic odpadlo); v Leclercu jih je zmanjkalo...samo še Supernova...in končno, v eni novi trgovinici Butlers (še to, znižana 40%), lepa košata smreka, sicer malo velika (180cm), ampak krasna :)

Že stoji:


Jaslice seveda sodijo zraven. Letos so bolj minimalistične, sposojene od Gašperjevih staršev (drugo leto pride še kakšna ovčka) :)
Ne me vprašat, kaj dela tank zraven (no, čeprav zdaj že poznam odgovor). Gašper pravi, da je namesto angela varuha (ki mimogrede, tudi manjka).

1 komentar:

  1. Potica zgleda lepo, verjetno je tudi zelo dobra!
    Lep božič!

    Helena

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas :)
Thanks for stopping by and leaving a comment.