ponedeljek, 14. november 2011

Adventni koledarUh, pa sem se ga le lotila...Že dlje časa sem ga hotela imeti, a zdaj sem končno lahko začela šivati, saj se mi je toliko lepega blaga (še od Otočkovega srečanja v Logatcu) valjalo pod mizo. Pa seveda čas. Zaenkrat sem kar v redu in tako sem sem se ob večerih lotila rezanja in šivanja. Gašper je rekel, da ne bom končala do novega leta ;) Pa sem v štirih dneh :)


Ni natančno, ker sem vse - rezala in šivala - na uč. Ni se mi dalo vsak večer pripravljat 30 kg težkega šivalnega stroja, ravnilo pa tudi ni bilo na mojem dosegu (sem se prehitro vsedla na kavč in potem vstala seveda nisem več). Sprva sem hotela žepke še polikat (da bi navznoter obrnila robove in zgoraj prišila rdeč trak), a sem ugotovila, da so za to idejo malo premajhni (prej na to sploh nisem pomislila). Potem ko sem pa šivala sem se spomnila še to, da morajo žepki dejansko biti 3D (če želimo vanje kaj dati) in ne samo plosko prišiti. Ja, kdaj sem že nazadnje kaj zašila? Dolgo tega, da sem o teh pomembnih stvareh razmišljala tako pozno.


Številke, so iz šablone Sizzix Vintage Market, snežinka je Cuttlebugova, Krogi kovinske šablone Spellbinders in božična zvezda Marriane Poinsettia. Sem hotela preizkusit, kar me je že dolgo zanimalo, in sicer kako se s hroščkom reže filc. Vse gre odlično, čeprav so šablone različnih proizvajalcev :) Filc pa naj bo tenak. Z debelim gre težje (Cuttlebugove šablone ga sicer prerežejo, a moraš s škarjami še obliko dokončno oblikovati, ker se bi sicer scufala - Sizzixova abeceda pa ga ne prereže).


Kaj koledarju še manjka? Dve palici, ena zgoraj in ena spodaj, ter rdeč pikast trak za obešalo. Ja, palice so še na podstrehi. Ko bo koga pot zanesla tja, naj jih prinese, da dokončam ;)
7 komentarjev:

 1. zelo lepo :) tole blago pa poznam ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Prekrasen je, blago kot naročeno za tale projekt in ne dvomim da bo v žepkih prostor za kakšno dobroto ali pa mogoče navodila kako priti do nagradice za določen dan!

  OdgovoriIzbriši
 3. Super je. Čudovite kombinacije blaga. Samo še veseli december je treba počakat ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasna ideja. Morda jo uporabim☺

  OdgovoriIzbriši
 5. Rdeče belo, barvi pri katerih preprosto zadiši po Božiču. Resnično lepo, ne vem kdaj bom odrasla, še vedno delam adventne koledarčke, pišem Božičku, škorenj nastavim. Presneto dobro se počutim, ko nisem edina, pravijo da je v vsakem nekaj otroka in prav je tako. Juhuhuuuuu, veseli december bo kmalu tu. Naj vam bo noč in dan ena lepa pesem veselja.

  OdgovoriIzbriši
 6. Hvala vsem :) Prav lepo je prebrati vsak komentar :)

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas :)
Thanks for stopping by and leaving a comment.