sobota, 31. januar 2009

Spet doma in polna ustvarjalnega zagona

Šola v naravi je mimo in smučanja imam tako za letos dovolj :) No, sem vsaj ugotovila, da nisem pozabila smučati, čeprav že kar 3 sezone počivam na tem področju (prvo leto po narejenem izpitu za učitelja smučanja sem imela operacijo zob in bila tako prikrajšana za zimske radosti na smučiščih, naslednji dve sezoni pa nekako nisva vzela časa za to...no, samo Gašperja sem zopet po 15-ih letih seznanila s smučmi).

Danes sem cel dan ustvarjala. Ja, sobote so po eni strani zabavne, lahko pa precej dolgočasne. Gašper se ponavadi odpravi na airsoft in tako imam precej časa, da kaj izdelam (če imam seveda voljo in ideje). Nekaj voščilnic sem izdelala za razne izzive, nekaj pa jih kar tako pripenjam zraven (ostale so v mojem albumu).

Novost teh voščilnic so nestiji za hroščka :) Sem jih dobila že kar nekaj časa nazaj, samo ni bilo časa, da bi se veliko poigrala z njimi. Zelo super se naredijo ti krogci rožic, rožice, pa okvirčki :) Sem že gledala nove nestije, ki bodo na voljo marca v Once upon a stamp. Hočem vijugice, pa pravokotnike pa tagce... (preveč želja).

No, tale je za Raspberry-ribons sketch #14.


Secret Crafter ima izziv voščilnico z živalskim motivom (At the ZOO #17).


ABC challenge želi, da izdelate voščilnico z lanskoletno štampiljko # Y for Yesteryear. Uporabila sem štampiljke iz kompleta, ki sem ga kupila lani na e-bayu :)


WOJ izziva čestitkarje, da izdelate valentinovo voščilnico z eno izmed njihovih štampiljk (#16).


Dvojni izziv za Magnolia VS Stampavie challenge #11.


Tale pa je za Friday sketchers #37, kjer ponujajo bon za nakup v Simon says stamp trgovini :)


Pri Stamp something želijo, da pričarate pomlad :)


Tole pa sem naredila za krst nečakinje Ajde :)


Potem je tu še nekaj Valentinovih:


Pa že ena velikonočna za pokušino ;)

sreda, 21. januar 2009

Nice Blog Award

Nagrado "Nice Blog Award" sem dobila od Marike. Hvala :)

Pa kar kopiram njen zapis:

Ker gre za sistem verižnega razveseljevanja, je z nagrado povezanih tudi nekaj obveznosti ;)

1. Objavi nagrado na svojem blogu.
2. Naredi povezavo do osebe, ki ti je nagrado podelila.
3. Podeli nagrado naprej - neomejenemu številu ljudi in jih navedi tako, da na svojem blogu narediš povezavo do njihovih blogov.

Torej, komu sedaj podeliti nagrado?.... Težka odločitev...

Pofočkam pa
Jano
Špelo

torek, 20. januar 2009

Nova (neposrečena) knjigica

No, tole knjigico sem izdelovala za naju z Gašperjem. Sem se trudila, pa jo hotela dodelati, s čimer sem videla, da sem vse pokvarila...


Lepi papirčki, ni kaj. Sem jih prilepila, pa potem poštempljala ob robovih, senčila... s čimer sem popolnoma uničila celotno lepo sliko :( Vse je samo nabrkljano :(
Za harmoniko sem uporabila novo kupljeno orodje (kost za glajenje in delanje utorov), s katerim vidim, da moje delo ni natančno (bolje mi je šlo pri uporabi pisala za embosiranje, saj ima tanjšo konico). Tako, sem komaj popravila tiste postrani izdelane utore, da je harmonika kolikor toliko lepo stala.Ah, očitno pač ni bil moj dan...

Blog bonbonček


Ponuja ga Bojamoja, ob njenem rojstnem dnevu in ob 17.000 obisku na blogu.
No, takrat me sicer ne bo doma (bom z učenci v šoli v naravi), če bom pa izžrebana, pa upam, da me bo počakal :)

Tole je bonbonček, kjer se skrivajo same lepote za ustvarjanje :)

petek, 16. januar 2009

Blog challenge

Spet bom malo ustvarjala in poskusila z mojimi voščilnicami dobiti tudi kakšno nagrado na blog challenge.Friday sketchers razpisujejo tako skico.


In to je moja voščilnica izdelana po skici :) Uporabila sem nove disstres blazinice (aged photo).

Secret Crafter ponuja izziv: voščilnica s srčki (hearts).

Stamp something razpisuje Birthday card. In tukaj je moja Sarika:
Whiff of joy pa razpisuje lila-zeleno kombinacijo voščilnice z uporabo njenih štampiljk. Uporabila sem Melindo, ki pošilja poljubčke :)Cute card razpisuje izziv s "smejočo" voščilnico.


Tale Tilda pa je narejena za Our creative corner, kjer je potrebno nekaj embosirati :)

Če bo čas se preizkusim tudi v abc challenge W-for wallet card.

torek, 13. januar 2009

Uaaauuuuu.... :)

No, takole dobro nagrado pa poklanja Katharina Frei na njenem blogu. Cel komplat novih, še ne objavljenih štampiljk :) Prednaročilo teh štampiljk je 27 €!! Pa 10 jih je v kompletu... :) Siceršnja cena bi bla tam okrog 54 € (se splača, ni kaj!). Tole je en izsek od štampiljke tega kompleta :)


Nekaj me je pa že včeraj presenetilo doma :) pošta :)
Nakupovala sem pa tukaj.
Štampiljke pridejo res ugodno, sploh v primerjavi s cenami pri slovenskih prodajalcih. Nekateri mislijo, da so odkrili toplo vodo, ko imajo 2 taki veliki štampiljki in na račun nevednih kupcev zelooo mastno služijo. Npr. štampiljka pirh, je bila 1.50 funtov (približno 2 evra), medtem ko v nekaterih naših trgovinah navijejo ceno do 12 evrov(!)

sobota, 10. januar 2009

Knjigica za položnice

Taka knjigica je pa nastala v četrtek :) Sem jo včeraj odnesla prijateljici Nini in njenemu Petru ter upam, da jo bosta z veseljem vzela v roke, čeprav je namenjena položnicam. Uvrstila sem jo tudi na blog challenge Secret Crafter, anything but a card.

Rumen list sem poštempiljala z oranžnimi ostiski raznih napisev, malo osenčila rob prav tako z oranžno, rdečo in rjavo. Na oranžnem delu sem z rjavo malce pretiravala (prepozno sem se tega zavedla, grrr....).

Še od zadaj:


Kratka razlaga postopka, če se bo kdo iz tega znajdu :) Dokler seveda ne zalaufa spletna stran Scrapbook Lounge, kjer je super demonstracija.

Velikost osnovne ploskve določim tako veliko, kot jo potrebujem (tukaj sem vzela velikost položnice), stranske pa potem tudi temu prilagodim.
Narežem torej 2 osnovi za sprednjo in zadnjo stran (enako veliki), dve za spodaj in zgoraj (enako veliki) in eno, ki je manjša od sprednje strani (za zapiralo). Vsem tem osnovam potem odrežem liste, za približno 2 cm večja od posameznih osnov, ter jih nanje prilepim, razmaki med osnovami, ki jih lepim na listke pa so veliki približno 0.5 - 1.0 cm (vsi so enako veliki!!!). S tem dobiš dolg trak skupaj zlepljenih osnov na listkih (ki se držijo skupaj!).
Odvečen del listkov zapogneš in zalepiš, da nastane kot platnica knjige.
Potem pa narediš dve enaki harmoniki, ter med njiju prilepiš enako velike listke (ki seveda pašejo v knjigico - so enako veliki, oz. malo manjši od sprednje osnove). Harmoniko pa prilepiš v knjigico.


Uala, potem nastane taka knjigica, ki jo lahko še dodatno "okrasimo".

Takole izgleda odprta:


Manjkati seveda ne sme moja štampiljka :)

četrtek, 8. januar 2009

Prva knjigica s predalčki

No, pa jo imam tudi jaz :) Knjigico s predalčki, kamor sem že pospravila takšne in drugačne listke za scrapbook. No, ker je bila tako hitro polna, sem se odločila, da naredim še eno za odtiske. No, ampak to pride na vrsto kakšen drug dan.

Najprej vam predstavim svojo prvo harmoni knjigico :) ki sem jo šla delat takoj, ko sem pri menjavi dobila nove papirčke od sootočanke (hvala Katarina).


In ker slika pove več, kot pa moje besede, si jih oglejte...postopek izdelave pa je podoben kot pri knjigici, ki sem jo pred časom že naredila.Zapira se na ježka. In edino tega sem imela včeraj doma (sicer bi bil bel in okrogle oblike)...


Takole pa izgleda, če jo odpremo......in napolnemo z listki :)


Postopek za izdelavo te knjigice s predalčki sem dobila na Scrapbook Lounge, samo trenutno jim stran ne dela...mogoče se bom nekoč lotila opisa postopka...nekoč...

ponedeljek, 5. januar 2009

Še eno novoletno darilce (objavljeno z majhno zamudo)

Za tombolo sem izdelala koledar in sem zelo vesela, da ga je prejela učiteljica, ki zelo ceni take "umetnije". Podobnega sem izdelala tudi za swap koledarjev na otoku zakladov.

Papirčke sem poštempljala (vijugice) z barvnimi blazinicami ter nanje dodajala pobarvane štampiljke s Tildo, Sarah Kay...


In še nekaj posameznih mesecev:Novoletna darilca za sodelavke

Tole sem pa scomprala čez vikend. Listke post-it itak vedno potrebujemo nekje pri roki, sploh pri računalniku ali v kuhinji (midva jih imava pri računalniku nabite na zid in nič estetsko ne izgleda). No, tele post-it listke sem izdelala za sodelavke kot mini novoletna darilca (in moj se je že pritoževal, da za druge se lepo potrudim, za doma pa ne...ah, kot pravijo, "Kovačeva kobila je vedno bosa").

No, izdelava pa poteka takole (čist izi, kot bi rekla Sanja Grohar...):
- pohroščkani listki, osenčeni z barvnimi blazinicami;
- nalepimo jih na karton (na obe strani);
- naredimo luknjo in pritrdimo eyeletse;
- zavežemo svilen trakec in nanj prilepimo rožo;
- z vročim lepilom prilepimo še blokec post-it listkov, kakšno polovično perlico in smo končali :)


Potem pa blokec dodamo na vrečkico z bonbončki in darilce je pripravljeno :)

Čestitkanje z novimi papirčki in uporaba novih štampiljk :)

Vem, da so novoletne čestitke ta trenutek pase, sem nove štampiljke morala preizkusiti in uporabiti na čestitkah (ne vseh).

To je nova Melinda, ki pošilja srčke :)


Los in veverička z novoletnimi okraski. Štampiljka je super, sam čestitka se mi ravno ne dopade.


Charllote z jelenčkom na saneh.


Tale Tilda ni moja, so pa moji novi papirčki, iz trgovine The Glitter Pot.


Ta moja Tildika ima tudi nove papirčke, ki so mi zelo všeč in jih ne bi rada pokvarila s preveč dodatki, zato ima samo nekaj Prima rožic :)